κατάλογος

Σε μία κίνηση που αποδεικνύει ότι πλέον τα αυτοκινούμενα οχήματα οδεύουν ολοταχώς προς την έξοδό τους στους αμερικανικούς αυτοκινητοδρόμους προχώρησε η Google.

Ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην στελέχους της αυτοκινητοβιομηχανίας John Krafcik. Ο Krafcik θα αποτελέσει τον πρώτο διευθύνοντα σύμβουλο του τμήματος αυτοκινούμενων οχημάτων της Google.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι τα πράγματα πλέον «σοβαρεύουν» και τα αυτοκινούμενα οχήματα θα αποτελέσουν σύντομα πραγματικότητα, όχι μόνο σε επίπεδο δοκιμών αλλά και στην αγορά.

Ο Krafcik ήταν επικεφαλής της ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών αυτοκινήτων TrueCar, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στο τμήμα ανάπτυξης προϊόντων της Ford και έχει διατελέσει επί δεκαετία CEO της Hyundai Motors στην Αμερική.

Τα αυτοκινούμενα οχήματα έχουν εξελιχθεί σε καυτό ζήτημα για τις τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google και η Apple. Από την πλευρά τους, οι παραδοσιακοί παίκτες της αγοράς προσπαθούν να προστατευθούν, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της κοινοπραξίας γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών η οποία εξαγόρασε τη θυγατρική της Nokia, HERE, η οποία ασχολείται με την χαρτογράφηση – ζωτικής σημασίας συστατικό για τα αυτοκινούμενα οχήματα – έναντι 2,8 δισ. ευρώ.

«Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσω την Google να αναπτύξει τις τεράστιες δυνατότητες των αυτοκινούμενων οχημάτων. Ανυπομονώ να ξεκινήσω», δήλωσε ο Krafcik μέσω του Twitter.

«Τα αυτοκινούμενα οχήματα θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές, να προσφέρουν στον άνθρωπο μεγαλύτερη ευκινησία και να μας απαλλάξουν από τα ενοχλητικά χαρακτηριστικά της οδήγησης».

John-Krafcik
John Krafcik

 

pos-litourgoun-ta-aftokinoumena pos-litourgoun-ta-aftokinoumena2Google_car
Πως λειτουργούν τα αυτοκινούμενα