Το νέο μέλος του προγράμματος Copernicus, ο δορυφόρος Sentinel-2A κατέγραψε με τον αισθητήρα του την Ελληνική πρωτεύουσα και τα περίχωρα της στις 5 του Αυγούστου του 2015.

Αριθμώντας πάνω από 3,5 εκατομμύρια κατοίκους, η πυκνοκατοικημένη πόλη φαίνεται γκριζωπή στην εικόνα, που περιβάλλεται από τα βουνά της Πάρνηθας και της Πεντέλης βόρεια και βορειοανατολικά. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διακρίνεται ανατολικά της πόλης, όπου περιβάλλεται από γεωργικές εκτάσεις, οι οποίες απεικονίζονται σε αποχρώσεις του κόκκινου. Το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι επίσης ορατό κατά μήκος της ακτής προς τα νότια της πόλης.

Ο λιμένας του Πειραιά, νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου. Είναι το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι στην Ευρώπη  και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο. Εξυπηρετεί περίπου 20 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, προσφέροντας τα περισσότερα δρομολόγια προς νησιά του Αιγαίου. Χάρη στην 10-m ανάλυση του αισθητήρα του Sentinel-2Α, η εικόνα απεικονίζει καθαρά τα πλοία που περιμένουν να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το λιμάνι.

Ο Sentinel-2 είναι μια δορυφορική αποστολή του προγράμματος Copernicus της Ευρώπης. Ο πρώτος δορυφόρος, Sentinel- 2Α, ξεκίνησε την αποστολή του στις 23 Ιουνίου 2015.

H αποστολή παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη της Γης και τα εσωτερικά ύδατα, βοηθώντας μας στην καλύτερη κατανόηση των ποικίλων τοπίων της Γης.

Η ιστορία της συγκεκριμένης λήψης εμφανίζεται επίσης στην ενότητα “Γη από το διάστημα (Earth from Space)΄ του WebTV του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Παρακολουθήστε το επεισόδιο WebTV του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος εδώ.

(Πηγή “gisnews.gr”).